screenshot-2

Blog kamperen in alle 4 seizoenen!

Voortenten voor alle seizoenen

Kies voor een speciale wintervaste voortent!

Steeds meer campings bieden de mogelijkheid om caravan en voortent permanent te laten staan. Het traditionele kampeerseizoen kan zo enkele maanden verlengd worden, de herfstvakantie kan worden doorgebracht op de camping en ook de kerstvakantie en jaarwisseling behoren tot de mogelijkheden.

 

Bijkomend voordeel is dat de voortent en inrichting (vlonders, uitbouw etc.) niet elk seizoen meer hoeft worden opgezet en afgebroken. Brand heeft binnen haar assortiment een uitgebreide collectie 4 seizoenententen, wintervaste voortenten geschikt voor permanent gebruik. Deze voortenten zijn allemaal standaard voorzien van een duurzaam PVC-tentdak. De toepassing van duurzame PVC polyestercoating in dak en zijwanden maakt dat deze voortenten uitermate geschikt zijn voor gebruik in de natte herfst – en wintermaanden. Wintervast is geen garantie bij extreme weersomstandigheden en sneeuwval, echter mag van deze voortenten verwacht worden dat deze onder redelijke omstandigheden en aangevuld met een aanvullende frameondersteuning (extra staanders en extra dakliggers) de meeste herfststormen en sneeuw zal moeten doorstaan. Vanzelfsprekend is het essentieel dat de voortent op de juiste en correcte wijze is opgezet en afgespannen.

 Modellen:

Onze collectie 4-seizoenstenten bestaat in seizoen 2018 uit de volgende modellen:  http://www.brandxxl.nl/ en Tarifa 280, Palazzo 240 en Palazzo 280, Castello en Forum. Deze 6 wintervaste voortenten zijn voorzien van alle details en materiaaleigenschappen die voldoen aan onze standaardeisen voor permanent gebruik.

Tarifa 240 en Tarifa 280

 

Bij dit model kiezen wij in het dak en – zijwanden voor duurzame PVC-polyestercoating, de voorwand is gemaakt van ademend TenCate – TC-TOURING 240. Een voordeling no-nonsense alternatief voor op een vaste jaarplaats. Voorwandheften zijn onderling verwisselbaar. Hiermee kan gekozen worden voor een deuringang links van het midden of uiterst rechts. Alle ramen voorzien van raamblindering. Het ventilatiegaas in beide zijwanden met extra raamfolie afsluitbaar. De Tarifa 280 met een voortentdiepte van 280 wordt geleverd met een 28 mm. stalen frame.

Palazzo 240, Palazzo 280 en Palazzo 300

De Palazzo is uitgevoerd met duurzame PVC-polyestercoating in dak – en zijwanden (550 gr/m2) in combinatie met ademend TenCate – TC-TOURING 240 tentdoek in de voorwand. Alle frontelementen zijn onderling verwisselbaar. Afgedekte ritsen in de voor – en zijwanden. Afsluitbare nokventilatie. Standaard voorzien van stalen frame 28 mm. met luifelversterking en PowerGrip-systeem en raamblindering. Tegen meerprijs is een rond deurelement leverbaar.

Castello 240

 

Onze klassieker Castello met rondomlopende petluifel. Dakmateriaal van duurzame PVC-polyestercoating (550 gr/m2) Door de Castello is voorzien van een rondomlopende petluifel kiezen we hier in de zij – en voorwanden voor ademend TenCate – tentdoek. Voorwand met klimaatcontrole door middel van 3-delig innovatief klimaatraam (ventilatiegaas met folie – en stoffen raamblindering) Alle frontelementen zijn onderling verwisselbaar. Alle frontelementen zijn onderling verwisselbaar. Afsluitbare nokventilatie. Standaard voorzien van een stalen frame 28 mm. met luifelversterking en PowerGrip-systeem. Tegen meerprijs is een rond deurelement leverbaar.

Forum deeltent

 

De Forum is een deeltent leverbaar in een links of rechts intrekbare uitvoering. Alle ramen voorzien van blindering. Grote keuzevrijheid in indeling, twee 3-delige klimaatramen zorgen voor de gewenste ventilatie. Het deurelement en het klimaatraam in de zijwand kunnen zowel onderling als ook met alle frontelementen uitgewisseld worden. Speciale frame-constructie uitgevoerd in een stalen frame 28 mm. Dak voorzien van dubbelzijdige PVC-polyestercoating.

 Accessoires:

Voortentluifel:

 

Wij raden het gebruik van een voortentluifel af tijdens de herfst – en wintermaanden. Voor gebruik in het voorjaar en zomer adviseren wij het model Parasol HD inclusief zijwanden. Deze voortentluifel wordt bevestigd onder de petluifel en kan bij slecht weer oprold worden onder de petluifel. Tijdens het seizoen adviseren wij de luifel extra te stabiliseren met een frameversterkingsset (set dwarsliggers en staanders) Een voortentluifel blijft echter gevoelig voor wind en extreme regenval. Voor de Forum leveren wij een bijpassende luifel in PVC.

Uitbouw:

 

Voor alle 4-seizoenstenten van Brand (m.u.v. Forum) is een passende uitbouw leverbaar. De Rasta uitbouw is leverbaar voor de disselzijde (rechts) en voorzien van een deuringang. Speciaal voor de wintervaste voortenten hebben wij vanaf modeljaar 2015 de modellen Rasta 240 GA/P en Rasta 280 GA/P uitgevoerd met dubbelzijdig gecoat PVC-dak.

Schuurtent / bergingstent:

De Brand Depot is een grote en robuuste bergingstent met een grondmaat van maar liefst 210 x 200 cm! Gemaakt van duurzame PVC-polysetercoating en hierdoor uitermate geschikt voor om spullen in opt e slaan en te beschermen tegen alle weersomstandigheden.

Binnenhemel. Voor zowel de Palazzo, Tarifa en Castello is een passende binnenhemel leverbaar. De binnenhemel beperkt de condensvorming en heeft een isolerende werking. De binnenhemel wordt bij de Brand voortenten bevestigd op de SHS-pees en dakliggers.

Vastzetset voor het dak. Vastzetset PVC bestaande uit 3 plakstukken, klittenband, lijm en beschermende handschoenen Met deze set behoort het klapperen van het tentdak op de dakliggers tot het verleden.

Stormbanden: De Stormbandset Mistral. Stabilisatie daar waar de meeste windbelasting optreedt: optimale verankering bij harde rukwinden en trekkrachten. Stabiele fixatie over de framepen op het kruisdeel. Afspanning door middel van robuuste ankerharingen en stalen spanveren.

Frameversterkingset.

De ideale versterking van uw voortentframe obv extra staanders en dwarsliggers . Deze dwarsliggers komen in de stofhoezen zoals deze in vele Brand voortenten standaard onder de ramen gemonteerd zitten  Deze maat is speciaal bedoeld voor de voortenten in de maten 05 t/m 09 (standaard 3 staanders). Set bestaat per zijwand uit 2 extra staanders, 2 extra staanders voor in de voorwand , bevestigingsmateriaal en 5 dwarsliggers voor de stabilisatie onder de ramen.Extra staanders zijn van 28mm staal incl.stelring ; de liggers zijn van 22mm staal (incl.stelring). Meer informatie..

Meer informatie…

TENTDOEK

PVC tentdoek:

De juiste keuze voor materiaal is essentieel voor een lange levensduur van de voortent. Wintervaste voortenten zijn in de herfst en winter langdurig aan vocht onderhevig. Een doordachte combinatie van tentdoek (PVC en TenCate AllSeason) zorgt voor de allerbeste prestaties. Het ademende TenCate tentdoek in de voorwand neemt condens op en zorgt voor een aangenaam binnenklimaat. Dak en zijwanden van de meeste 4 seizoenstenten van dubbelgecoat PVC en de voorwand (afgedekt door de petluifel) van TenCate tentdoek.

 • Robuust en duurzaam. Dit materiaal kenmerkt zich door de dubbelzijdige PVC-polyestercoating
 • Eigenschappen: PVC – tentdoek is in vergelijking met andere tentdoekstoffen relatief zwaar (380 gr/m2 – 600 gr/m2) en daardoor zeer robuust. De duurzame PVC-polyestercoating is minder flexibel en daardoor ook wat zwaarder uit te spannen.
 • Condensvorming: in een voortent van PVC-tentdoek is de kans op condensvorming zeer reeel aanwezig aangezien dit materiaal geen vochtregulerende eigenschappen bezit.
 • Schoonmaken: PVC-tentdoek laat zich uitermate goed schoonmaken. Schimmelvorming (“het weer”) krijgt geen kans.
 • Gebruik en toepassing: Door de speciale eigenschappen zijn de voortenten waarvan dak (en zijwanden) in PVC zijn uitgevoerd met name geschikt voor 4-seizoenstenten en wintervaste voortenten die ook in de herfst en winter langdurig aan vocht onderhevig zijn.

TENTDOEK

TenCate All Season:

 • Geheel synthetisch aan de buitenzijde gecoat: Het polyester zorgt voor sterkte en duurzaamheid. De microporeuze acrylaatcoating maakt het doek goed waterdicht, weerbestendig en ademend. De PVA-veze neemt vocht op en voorkomt condensvorming. Het tentdoek is eveneens goed te reinigen en voldoet aan alle eisen op het gebied van milieuvriendelijkheid. In Brand voortenten worden afhankelijk van de gebruikstoepassing de kwaliteiten “TC-RESIDENTIAL”, “TC-TOURING 240” of “TC-TOURING 180” verwerkt.
 • Eigenschappen: Het tentdoek heeft een hoge trekkracht bij een relatief gering gewicht. (180 gr/m2 – 290 gr/m2) Het tentdoek is vormvast en laat zich goed spannen, is weersbestendig en kleurvast. Het materiaal heeft een vuilwerende en vochtabsorberende werking.

Frame:

 • De meeste 4-seizoensvoortenten worden standaard geleverd een robuust stalen frame met een buisdiameter van 28 mm en een wanddikte van 1,0 mm.
 • De frames van modellen Palazzo en Castello zijn standaard voorzien van PowerGrip-systeem en petluifelversterking.
 • Afhankelijk van gebruik kan tegen meerprijs een alternatief verzwaard frame worden geleverd; een stalen frame 32 x 1,5 mm incl. petluifelversterking: Statisch 2,5 tot 3 – keer extra belastbaar.
 • Voor het gebruik tijdens de winter adviseren wij extra dakliggers en staanders te plaatsen. Een speciaal stormpakket op maat in 32 mm staal behoort tevens tot de mogelijkheden. Deze stabilisatieset bestaat uit 4 extra staanders 32 mm, 7 verandastangen en speciale verbindingsbeugels. Wij geven u graag een advies op maat!

Details:

Dubbele slikstroken. Voor een optimale afdichting.

Meer weten?

Voor een uitgebreid advies op maat verwijzen wij u graag naar de gespecialiseerde dealer of verwelkomen wij u graag een keer in onze Brand XXL showroom in Elburg. U vindt hier een uitgebreide opstelling 4-seizoensvoortenten in diverse opstellingen. De modellen Palazzo 280, Palazzo 240, Forum, Castello en Tarifa zijn hier opgesteld en tevens een selectie passende accessoires. Vanzelfsprekend ook genoeg keuze voor de seizoenskampeerder, maar liefst 30 modellen in een permanente opstelling.

Elke vrijdag geopend van 10.00 – 16.00. http://www.brandxxl.nl/

 

Brochure Naar de webshop Youtube Inloggen
Videobellen Whatsapp chat Facebook chat Naar de webshop