Veelgestelde vragen

Ja. De collectie 2024 is te zien in onze showroom in Elburg. Elke werkdag geopend van 09.00 – 17.00.
Neem daarvoor even contact op met het verkoopkantoor in Nederland. Telefoon 0525–682579 of e-mail info@brand-camping.nl
Kleine wijzigingen in modeluitvoering en onjuiste maatgegevens van de caravanfabrikant kunnen hiervan de reden zijn. Elk jaar worden nagenoeg alle nieuwe caravans door Brand zelf gemeten op omloop, opbouwlengte en railhoogte. Op basis van deze maatgegevens wordt door ons een maatadvies bepaald. Let op eventuele asverzwaringen kunnen van invloed zijn op de omloopmaat.
TenCate tentdoek is duurzaam, kleurecht en sterk. De vochtregulerende PVA-vezel neemt vocht op en vertraagt condensvorming in de voortent. De microporeuze acrylaatcoating maakt het waterdicht, weerbestendig en eenvoudig schoon te maken. Voor meer informatie: https://brand-camping.nl/tencateallseason/
De framepennen zorgen dat het tentdak qua pasvorm en positie goed aansluit op het frame. Gelaste framepennen op hoekstukken kunnen voor beschadigingen zorgen. Pas als de tent op het frame ‘hangt’ worden de framepennen geplaatst.
Vanzelfsprekend is dit mogelijk, echter kan deze band op termijn voor ernstige schuurplekken ter hoogte van de dakliggers zorgen. Advies is daarom gebruik te maken van onze speciale stormafspanset “Mistral” die enkel op de 2 hoekpennen bevestigd hoeft te worden.
De petluifel is op basis van een correcte opbouw zonder deze delen prima strak te zetten. De hoogte van de buitenste 2 dakliggers (195 cm) is hierbij essentieel. Diverse seizoenstenten binnen onze collectie hebben standaard luifelversterking. Voor alle overige modellen is deze set als accessoire leverbaar.
Door een meegestikte pasdriehoek aan de disselzijde van de zijwand-voortent sluit deze aan op de caravanwand. Afhankelijk van model tent zal deze zijwand de aerodynamische vorm van de caravan meer of minder blijven volgen.
Aluminium is een hoogwaardig materiaal dat een laag gewicht combineert met een hoge duurzaamheid. Wanneer u dus op zoek bent naar een wat lichtere (reis)tent dan is aluminium een uitstekende keuze.
Vanzelfsprekend is het volgen van de opzetinstructie de basis. Essentieel voor een goede pasvorm zijn de volgende 3 stelregels: 1. Buitenste 2 dakliggers op 195 cm vanaf de grond op de caravanwand bevestigen. 2. Linker en rechter hoekstaander strak in het verlengde van de verticale stiknaad plaatsen. 3. Frame uitspannen volgens aangegeven volgorde.
Voortent-zonneluifels zijn speciaal gemaakt als uitbreiding van uw voortent en bieden bescherming tegen de zon en geven verkoeling tijdens de heetste uren van de dag. Op basis van deze functie is gekozen voor lichtgewicht gecoat tentdoek en een eenvoudige frameconstructie.
Voor de meeste modellen is ook achteraf nog een passende uitbouw mogelijk. Op het Brand-logo (op de voorwand linksonder gestikt) vindt u de naam van het model, aan de hand daarvan kunnen wij u de eventuele mogelijkheden vertellen.
Brand geeft 2 jaar garantie op materiaal en constructiefouten.
Een proefopbouw verzekert u ervan dat de tent compleet geleverd is en bespaart u tevens veel tijd op de camping.
U kunt uw reparatie via uw dealer of rechtstreeks bij ons in Elburg aanbieden. Op onze fabriek in Duitsland staat het hele jaar onze reparatieafdeling ter beschikking. In verband met seizoensdrukte is ons advies de reparatie in het najaar aan te bieden.
Losse tentdelen zijn niet leverbaar. Reparatie van tentdelen is in nagenoeg alle gevallen wel mogelijk!
Ja , dit kan via onze online serviceshop www.mijnbrandtent.nl
Via onze website kunt u een (nederlandstalige) opzetinstructie downloaden.Deze instructie is voorzien van foto’s en verklarende tekst en is geschikt voor al onze modellen van alle bouwjaren.Voor het per post toesturen van deze instructie of voor specifieke frametekeningen kunt u het best even contact met ons opnemen.
Naast het gebruik van een borstel en alleen (lauw)warm water kunt u evt ook (vloeibare) groene zeep toevoegen om uw voortent te reinigen. Dit zal in ieder geval geen schade berokkenen aan het doek of de stiksels. Voor vragen over specifieke vervuilingen en schoonmaakoplossingen kunt u ook altijd rechtstreeks contact met ons opnemen.
Het tentdak uitleggen, een vermenging chloorhoudend water 1:8 al wrijvend aanbrengen met een schone borstel op de binnenzijde van het dak. Laat dit ongeveer 30 min. inwerken, vervolgens afspoelen met water en goed laten drogen.
Gebruik hiervoor een zogenaamde ijsspray , deze is verkrijgbaar in apotheken en drogisterijen. Spuit de hars hiermee in , klopt daarna van binnenuit (!) de bevroren hars van het tentdoek.
Brochure Naar de webshop Youtube Inloggen
Videobellen Whatsapp chat Facebook chat Naar de webshop